Σαμώνιον Ασύρτικο

Σαμώνιον Ασύρτικο
Σαμώνιο ονομαζόταν στην αρχαιότητα το ανατολικότερο ακρωτήριο της Κρήτης, κοντά στην φημισμένη αρχαία πόλη Ίτανο, από το οποίο διέπλευσε ο Απόστολος Παύλος (Πράξ. 27,7), πριν αποβιβαστεί στους Καλούς Λιμένες. Σήμερα είναι γνωστό ως Κάβο Σίδερο.
Στην άγρια κρητική ομορφιά του ακρωτηρίου της Ανατολικής Κρήτης, αιώνες τώρα, δεσπόζει και το μοναδικό εξωτικό φοινικόδασος Βάι.
Η καταξιωμένη διεθνώς μεσογειακή ποικιλία Ασύρτικο καλλιεργείται με μοναστηριακή εμπειρία βιολογικά στους αμπελώνες της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής-Τοπλού Σητείας, που εκτείνονται μέχρι τις ανατολικές εσχατιές της Κρήτης και προσδίδουν στα κρασιά που παράγονται τις ιδιαίτερες λεπτές νότες, συνυφασμένες με την πλούσια ιστορία της περιοχής.

ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ - ΛΙΑΤΙΚΟ

ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ - ΛΙΑΤΙΚΟ
Η φορητή εικόνα της Θεοτόκου στον εικονογραφικό τύπο Ρόδον το Αμάραντον του 1771, έργο του αγιογράφου Σταμάτιου του Κρητός, θεωρείται από τα πιο σπουδαία και ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας. Η θέα της προκαλεί κατάνυξη και δέος στους επισκέπτες. Η μορφή της Παναγίας απεικονίζεται με ροδαλά χρώματα. Είναι εκείνη που βλάστησε το ρόδο το αμάραντο, τον Χριστό.
Με τις ευλογίες της Κυρίας Ακρωτηριανής στους βιολογικούς αμπελώνες της Μονής αιώνες τώρα καλλιεργείται η αρχαία γηγενής ερυθρά ποικιλία λιάτικο, χαρίζοντάς μας το ομώνυμο αυτό υπέροχο ροζέ κρασί.
Αφεθείτε στη δροσερή γεύση και τα μοναδικά αρώματά του!

Γερτό - Θραψαθήρι

Γερτό - Θραψαθήρι
Η ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος του Ανατολικότερου άκρου της Κρήτης, όπου τα δέντρα γέρνουν υπακούοντας στη βορειοδυτική φορά του ανέμου και την έντονη ξηρασία, προσδίδει έναν άγριο και συνάμα εξωτικό χαρακτήρα στο ΓΕΡΤΟ.
Η Ιερά Μονή Κυρίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας υπήρξε πρωτοπόρος στην προστασία και αναβίωση των γηγενών ποικιλιών της αμπέλου. Στα δοκιμασμένα αιωνόβια μοναστηριακά αμπελοτόπια η βιολογική καλλιέργεια της μοναδικής λευκής κρητικής ποικιλίας Θραψαθήρι συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο, προσφέροντας στους οινόφιλους εξαίσιες οινικές γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις.

Βιολογικά Κρασιά Μονής Τοπλού

Thrapsathiri - Assyrtiko - Chardonnay

Thrapsathiri - Assyrtiko - Chardonnay Βιολογικό
Στην Μονή ΤΟΠΛΟΥ, συνεχίζοντας την μοναστηριακή εμπειρία και παράδοση αιώνων, καλλιεργούνται σε 350 στρέμματα αμπελώνες βιολογικής γεωργίας γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.

Τα σταφύλια που παράγονται με ξεχωριστή φροντίδα οινοποιούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με υψηλή τεχνογνωσία και αγάπη και μας προσφέρουν τα υψηλής ποιότητας βιολογικά κρασιά ΤΟΠΛΟΥ.

Liatiko - Syrah - Vilana

Liatiko - Syrah - Vilana Βιολογικό
TOP